Alexander Lich

Alexander Lich

Technisch specialist en APK-keurmeester

Dat Alexander in een autogarage terecht zou komen, lag nogal voor de hand. Niet alleen zijn vader was automonteur, zijn broer is het ook. Ze brachten hem het vak bij toen hij nog maar net op de basisschool zat. Kun je je voorstellen hoe gezellig de verjaardagen in die familie zijn?

Alexander is de Sherlock Holmes van AutoParcours. Als er iemand kan uitzoeken waar een elektronisch defect zit, is hij het wel. En dat gaat veel verder dan het aflezen van een storingscode. Want stel dat het volgens de computer aan de katalysator ligt, zit daar dan wel het echte probleem? Waarom is hij kapot gegaan? Zijn het de injectoren? Een versleten nokas? Alexander test en meet, zoekt uit en vindt bewijs. Door zo grondig te werk te gaan, bespaart hij onze klanten behoorlijk wat kopzorgen. En geld. Want door klakkeloos een onderdeel van €2000 te vervangen, heb je het echte probleem niet opgelost.

“Een storingscode is pas het begin van de zoektocht.”

Natuurlijk is niet elke klus een lastige puzzel. Soms weet Alexander meteen waar het probleem zit. Stiekem vindt hij dat misschien nog wel het mooiste: “Soms komen mensen hier met het idee dat hun auto niet meer te redden is. Als ik dat dan binnen vijf minuten kan oplossen, is dat geweldig.”

Vindt Alexander zichzelf een vakidioot? Absoluut. Naast zijn werk als technisch specialist en APK-keurmeester is hij dol op gamen. Drie keer raden welk spel: Car Mechanic Simulator. Alsof hij nog niet genoeg aan auto’s sleutelt!

Direct advies nodig?

020 820 2109

AutoParcours © 2024