Alexander Lich

Alexander Lich

Alexander Lich

Monteur en APK-keurmeester bij AutoParcours

Dat Alexander in een autogarage terecht zou komen, lag nogal voor de hand. Niet alleen zijn vader was automonteur, zijn broer is het ook. Ze brachten hem het vak bij toen hij nog maar net op de basisschool zat. Kun je je voorstellen hoe gezellig de verjaardagen in die familie zijn? Alexander is de Sherlock Holmes van AutoParcours. Als er iemand kan uitzoeken waar een elektronisch defect zit, is hij het wel. En dat gaat veel verder dan het aflezen van een storingscode. Want stel dat het volgens de computer aan de katalysator ligt, zit daar dan wel het echte probleem? Waarom is hij kapot gegaan? Zijn het de injectoren? Een versleten nokas? Alexander test en meet, zoekt uit en vindt bewijs. Door zo grondig te werk te gaan, bespaart hij onze klanten behoorlijk wat kopzorgen. En geld. Want door klakkeloos een onderdeel van €2000 te vervangen, heb je het echte probleem niet opgelost.

“Een storingscode is pas het begin van de zoektocht.”

Natuurlijk is niet elke klus een lastige puzzel. Soms weet Alexander meteen waar het probleem zit. Stiekem vindt hij dat misschien nog wel het mooiste: “Soms komen mensen hier met het idee dat hun auto niet meer te redden is. Als ik dat dan binnen vijf minuten kan oplossen, is dat geweldig.”

Steeds meer klanten uit de regio Stadskanaal brengen hun auto bij de werkplaats van AutoParcours voor de APK. Met een keurmeester als Alexander weten klanten naderhand precies wat de status van hun auto is, en of er iets aan moet gebeuren. Wegen de daaruit vloeiende reparatiekosten echt niet op tegen de autowaarde? Gelukkig is er altijd nog de autoverkoop.

Vindt Alexander zichzelf een vakidioot? Absoluut. Naast zijn werk als technisch specialist en APK-keurmeester is hij dol op gamen. Drie keer raden welk spel: Car Mechanic Simulator. Alsof hij nog niet genoeg aan auto’s sleutelt! En als hij niet achter zijn spelcomputer zit, is hij bezig in z’n eigen loods. Turbo installeren, auto verbreden – voor iemand als Alexander is niks te gek.

Tip van de vakman

“Wees niet te bang om te bellen voor een klein probleem,” zegt Alexander. “Wat we heel vaak zien, is dat mensen zelf een lampje vervangen – ach, dat kan ik zelf wel, denken ze dan. Ze doen iets verkeerd en ontdekken dan bij de APK dat er een heel nieuwe koplamp op moet.” Hoe klein het probleem ook is, in de werkplaats van AutoParcours helpen we je graag.
Copyright © 2022. All rights reserved.